Annons
Annons


ATT HÅLLA VIKTEN MED STILLASITTANDE JOBB


IMG_9661.JPGquestion answerHej fina du,
Behöver dina tips, tidigare har jag jobbat inom restaruang och tränar ca 5 dagar i veckan. Ej helgdagar då jag har vila från träning och jobb. Jag kör kombinerat gym 5 dagar, 3 dagar löpning och 1 dag yoga i veckan.

Annons

Då åt jag som en häst. Äter fortfarande 6 mål om dagen men inte lika mycket då jag har bytt från 8 år konstant gående restaurangsjobb till kontorsjobb. För varje dag jag sitter på kontoret känner jag att kilona kryper sig på och hållningen framför datorn ska vi inte ens snacka om. Vi har inte upp och ner sänkbara skrivbord =(
Probelemet är att jag går från hemmet 06:45 och är hemma runt 18:30, går och lägger mig vid 22. Jag envisas med att träna lika mycket och samma som innan men är så jäkla trött. Zombie delux. Hur ska jag orka i längden tänker jag? Finns ingen tid! Tränar efter jobbet men har försökt att gå och va på gymmet 05 men att stressa på morgonen är inte min grej är det ens bra att träna så tidigt? Drar jag ner på träningen så kommer jag att börja gå upp regält i vikt. Tror att restuarang jobbet hjälpte till att hålla mig i form. Har gått upp 5 kilo nu på 3 månader och jag brukar aldrig tänka på vågen och det gör jag inte nu heller egentligen men det börjar synas och trött och orklös är jag:/ Varje rast jag har är jag ute och går, går från och till jobbet/tåget. Har du några tips?

SVAR: Hej! jag förstår precis vad du menar då jag själv gjorde den omställningen för några år sedan. Att sitta ner 8 timmar per dag är inte det bästa för kroppen och har man ett stillasittande jobb är träning och vardagsmotion extra viktigt och här kommer mina bästa tips…

– Det är bra om du kan få till minst 1 timmes vardagsmotion om dagen så har du möjlighet att gå eller cykla till och från jobbet är det toppen.

– Sedan försök att ta små bensträckare och gå gärna en promenad under lunchen. 

– Lägg in träningspass på lunchen. Det kan bli lite stressigt men 1 lunchpass i veckan funkade bra för mig och då passar det bra att köra cirkelträning eller intervaller då man får grym träning på kort tid.

– Träna på helgerna. Tycker du det är stressigt att hinna med träning på kvällarna så lägg träning under helgen istället och satsa på vardagsmotion under veckorna.

– Sedan är kosten också extra viktig att man sköter vid stillasittande livsstil. Undvik socker och snabba kolhydrater och ät istället bra kolhydrater och fetter med protein. Jag föredrar att äta många mindre portioner. Bra recept hittar du i min app i Mikz som du kan ladda ner gratis HÄR.

– Ett bra tips på mellanmål som är lätt att ta med sig och som man håller sig mätt länge på är proteinpulver. Här hittar du ekologiskt, naturligt utan sötningsmedel –> Choklad, Vanilj, Päron och Banan/Kokos.

//English: Question/Answer in swedish. Use google translate.

14 kommentarer | Translate


Annons
Laddar