Annons
Annons


ATT ÄTA NÄR MAN UNNAR SIG?


Har precis intagit lyxigt mellanmål i form av färska blåbär, hallon, cashewnötter och mörk choklad med kokosflingor.

Det här är verkligen att unna sig för mig! Att vräka i sig lösgodis, chips, glass, bakelser är inte att unna sig för mig utan snarare tvärt om. Det finns så mycket godare och hälsosammare val!

Annons

Vad äter ni när ni unnar er?

17 kommentarer till “ATT ÄTA NÄR MAN UNNAR SIG?”

 1. jag dricker mjölk i teet, och äter det jag äter varje dag nu när jag unnat mig ett tag heeh, vilket är lättkesella + pink lady äpple i tunna skivor! deet är sååå gooottt… I början gillade jag inte kesella alls men sen bara fastnade jag för det…….. Sen gör jag också gröt med ett riveet äpple+kanel, nästan som äppelmos men ska prova ditt recept som lät superbra nu i helgen! 🙂 föresten såg jag dig igår på nybrogatan tror jag, fast jag var på bussen 🙂 kram

 2. Tycker det är synd att det verkar som att många bloggare som ”ser ner” på personer som tycker om att mysa med lösgodis och chips eller lite glass eller kakor. Lever man ett nyttigt liv i övrigt är det väl inget fel med att unna sig något lite onyttigare? Jag vill bli inspirerad av hälsobloggar, inte få dåligt samvete, som jag precis fick när jag satt här med min lösgodispåse som jag köpt för att jag brukar äta lite sånt på fredagar och lördagar. Jag menar verkligen inte att du ska äta någonting du inte vill, och egentligen inte heller att du ska vara en ”förebild” genom att förespråka att man visst kan äta onyttigt: men ibland känns det som att du och andra hälsobloggare ser ner på personer som lever mindre hälsosamma liv än ni gör, trots att ni ofta arbetar med träning och hälsa. Tycker egentligen mycket om din blogg men blir besviken när jag känner mig mer nedslagen än peppad av den.

  1. I second that! Bra sagt!

   Tycker att sådana här inlägg bara uppmuntrar till en osund ortorexi-hets, vilket är väldigt väldigt tråkigt. Din blogg är himla bra annars ju! Att unna sig RIKTIGT godis och snacks minst en dag i veckan och kunna göra det UTAN att få ”dåligt samvete” – DET är ett hälsosamt förhållande till mat enligt min mening. Lever man hälsosamt och äter nyttigt i övrigt riskerar man inte att få näringsbrist och dylikt (som man annars bör oroa sig för om man ENBART äter onyttigt). Därmed behöver man heller inte få dåligt samvete för att ”vräka i sig lösgodis, chips, glass, bakelser” 1-2 gånger i veckan. Tack och hej.

   1. Åååååh tack ”M” <3 "Att unna sig RIKTIGT godis och snacks minst en dag i veckan och kunna
    göra det UTAN att få "dåligt samvete" – DET är ett hälsosamt förhållande
    till mat enligt min mening."
    Det här är så jävla sant och viktigt!! Det handlar inte om att vara den mest vältränade personen på gymmet. Mår man bra med sig själv är man starkare än de flesta. Så viktigt att inte glömma

  2. Håller faktiskt med här lite! Självklart är ju alla olika och gillar man inte chips,godis,läsk osv är det ju helt ok att välja hälsosammare val! Men tog faktiskt åt mig lite i den sista meningen då jag knappt och då menar jag verkligen knappt äter onyttigt men idag verkligen kände för att äta chips och godis, då fick man en tanke om att det skulle vara dåligt på något sätt.

   För mig är inte heller unna sig att trycka i sig massa godis bara för att man är hälsosam annars och ”förtjänar” det. Utan jag unnar mig lite chips och godis för jag tycker det är gott och VILL äta det när jag kämpat med att vara hälsosam 3 av 4 veckor. Så när jag dessa få stunder bestämmer mig för att få leva och äta det som jag verkligen vill då stänger jag av dom hälsosammare valen och väljer med hjärtat och smaklökarna hehe!

   Vill dock påminna att jag inte menar nått dåligt med detta inlägg! Älskar din blogg till 100%, men kände mig lite träffad i den här punkten så valde att kommentera, annars så hoppas jag du får en mysig kväll! ♥

   1. Håller helt med er tjejer! Jag tycker att unna sig godis, chips, choklad någon gång då och då är hälsosamt och man ska äta de utan ångest. Men sista meningen ger mig lite ångest när jag faktiskt idag väljer att äta godis. Kram

  3. Håller med! Tycker det är synd att man ska behöva få dåligt samvete för att man kanske köper en påse lösgodis ibland…sjukt många som tar åt sig av den meningen och tror att det är något fel på dem om de äter lite onyttigt ibland…. Jag vet att jag tar åt mig iallafall, även fast jag inte vill/borde ta åt mig, så gör jag faktiskt det….

  4. Håller med S! Jag själv försöker driva en träningsblogg, och jag måste säga att jag emellanåt hetsar för mycket det ”hälsosamma” livet på bloggen. Men bloggen är 10% av min vardag, och inte skriver ju jag allt onyttigt jag gjort dit direkt… Ta en koll på min blogg, summersandra.blogspot.com, tycker ni den är för hetsande?

   Jag brukar nog unna mig med lösgodis på lördagar, för om man har tränat duktigt under veckan så tycker jag nog man ska få gotta sig lite. Tidigare hade jag ”äta vad jag vill” dagar under helgen, men då frossade jag i mig så mycket (allt från godis, chips, pizza.. allt eller inget.) Nu har jag börjat med att jag får äta ett onyttigt mål på fredagar och ett på lördagar. Så om jag äter godis på lördag tar jag en liten skål, när den är slut så är den. Jag upplever det som ett bra system, för då får man bort det värsta sötsuget men man kan ändå motstå att ösa på mer. Annars på vardagar brukar jag gotta med bär och kvarg+kanel, supergott!

 3. Just nu är jag i en ätar period. Men när jag vanligen unnar mig. Vilket är fredag och lördag, då gör jag iordning frukt tallrikar och sen äter jag och min pojkvän massa god mat:)

 4. Jag tycker egentligen mycket bättre om färsk frukt, färska bär och naturgodis än chips, godis och choklad. Men när helgen väl kommer så känner jag på något sätt att jag ”måste” äta något onyttigt och efter skolan är jag oftast så trött att jag bara vill ha något saltigt (chips) eller sött (godis/choklad) så därför blir det något onyttigt. Men efter att ha sett det här inlägget så ska jag verkligen försöka att istället äta t.ex. vindruvor, fruktsallad, naturgodis eller något annat som jag faktiskt EGENTLIGEN tycker mycket bättre om och som min mage mår mycket bättre av (har ganska känslig mage) och som jag vet att min kropp kommer att må bra av. Men det är ändå såklart okej att äta något onyttigt då och då, som t.ex. något litet på kalas eller då jag verkligen är supersugen.

  Tack för en inspirerande blogg 🙂

  1. naturgodis är ifs inte alls bra då alla grejer i yoghurt coating innehåller massor med socker så då kan du lika gärna äta lite god choklad istället 🙂

 5. På fredagskvällar och lördagskvällar brukar det bli någon godispåse (inte vräka i sig direkt men ganska mycket heheh) och så älskar jag grönsaker med dipp! Jordgubbar är också sjukt gott 🙂
  Eftersom jag för det första inte är så jättegammal (12) och för det andra äter hälsosamt på alla andra dagar så tycker jag det kan vara himla gott efter en lång vecka att få lite gott 🙂

 6. Jag måste verkligen kommentera att jag håller med både S, Evelina och M! I happen to love candy and sweets och jaaa jag unnar mig det typ varje fredag och lördag för att jag helt enkelt tycker det är apgott och jag är värd det?! Men jag vill kunna äta min godispåse med gott samvete, vilket jag precis som nedanstående, inte riktigt tycker att jag kan göra nu. För det är fel. Och onyttigt. Och ohälsosamt. Det är iallafall den bild du och många hälsobloggare ger. Sorry om jag låter harsh, men fan vad trött jag är på att känna mig dålig för att jag älskar godis. Och din blogg är ju så bra annars?! Men bara för att man inte väljer de allra sundaste alternativen är man väl inte dålig? Det verkar som du tycker det nämligen. Hoppas du kan svara på detta, tycker det är en viktig diskussion. Hoppas du tar min kommentar rätt, menar inget illa mot dig annars!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar