Annons
Annons


ÄTA EFTER MAGSJUKA – BÄTTRE MAGHÄLSA


lactovitalis-pro-maghälsa-goda magbakterier

(Alla länkar är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Boosta magan med goda magbakterier –> Lactovitalis PRO.

Hej ida! Skulle du kunna skriva ett inlägg om vad du äter/ vad som är bra att äta när man är sjuk? Jag kom hem från Palma igår och är nämligen också matförgiftad 🙁 Skulle vara kul och få lite inspiration av dig som är så bra med sådant. Just nu dricker jag proviva och äter vitt brödHoppas du mår bättre snart! Du är en stor förebild för mig! Krya, Ronja

Annons

SVAR: Hej Ronja och tack snälla! Att vara magsjuk är inte kul och hoppas du mår bättre. Det bästa med det är att det går över snabbt, dock så tar det ett tag för magen att komma i form igen efter. Här kommer mina bästa tips men det kan även vara väldigt individuellt då vi alla reagerar olika på olika livsmedel.

TIPS – BÄTTRE MAGHÄLSA

– I början vill man ju inte ha någon mat över huvud taget men så vet man att ju snabbare man börjar äta desto fortare blir man bättre. Men det är svårt att få i sig något när man spyr av bara tanken på mat. I det här läget så funkar enbart något drickbart som ex proviva ellernyponsoppa för mig.

– När man börjar må lite bättre och ska börja äta så är magen så känslig och då är det bra att börja äta något som är lättsmält och som man vet att ens kropp har lätt att bryta ner. Det här kan vara väldigt olika. För mig så är banan det bästa medan jag vet att banan kan vara tufft för andra så känn efter själv vad just ni mår bra av. Det första jag åt var en banansmoothie och det funkade toppen. Genom att göra en smoothie så har man redan hjälpt till med nedbrytningen och det blir väldigt snällt för magen.

– Några timmar efter det kände jag att det var dags att få i sig något att tugga på. Beställde hem thaimat med endast vitt ris och ångade grönsaker. Starka kryddor funkar inte i det här läget. Men vitt ris kan nog vara det allra bästa. För mycket fibrer är för tufft för mig så de vita varianterna av pasta, ris, bröd mm funkar bäst för mig, dock glutenfria för min del.

– Att dricka varmt vatten eller något milt te tycker jag också är väldigt skönt för magen. Kaffe eller för starka teer är inte någon bra idé. 

Sedan det viktigaste av allt, min kosttillskottskur som hjälper mig tillbaka på banan.

– Redan på natten när jag kände första symtom gick jag upp och tog en shot med –> Kolloidalt silver som  dödar alla dåliga bakterier och påskyndar tillfrisknadet. Det här brukar jag ta med en gång jag känner symtom på magsjuka men även förkylning. Perfekt att ha med sig utomlands då man ofta kan drabbas av olika magåkommor. 

– Sedan började jag (så fort jag kunde få ner det) att boosta med –> Lactovitalis PRO som är goda magbakterier. De får magtarmfloran i balans igen och jag kommer fortsätta ta minst 2 sådana om dagen i någon vecka/veckor framöver. Har man problem med magen så kan jag ver

– Sedan dricker jag även ett glas ren –> Aloe vera juce om dagen som är väldigt läkande för magen och slemhinnor. Så skönt och den här tar jag alltid i perioder då jag får obalans i magen av fel kost eller stress. 

Det var mina bästa tips för att få magen tillbaka på banan igen 🙂 Krya på dig!

Kramar

 

14 kommentarer till “ÄTA EFTER MAGSJUKA – BÄTTRE MAGHÄLSA”

 1. Hej Ida! Jag har ätit MSM i perioder under ca 1-2 år och det har gjort att min maghälsa blivit balanserad. Nu planerar jag dock att försöka bli gravid och undrar om du vet rekommendationer kring MSM och graviditet? Skulle väldigt gärna fortsätta ta det då magen knappt funkar utan men vill samtidigt inte riskera något. Kram!

 2. Hej Ida! Kanske en liten knasig fråga, men vilken ögonbrynsfärg använder du dig av? Den ser ut att fungera så bra 🙂

 3. Vet du om kokosolja (kallpressade) fungerar bra i ansiktet? Har hört så mycket olika om det och skulle gärna vilja testa mot mina finnar. 🙂

 4. Hej Ida! Jag har en kostfråga till dig.
  På sistone har jag blivit mer och mer inspirerad (mycket från din grymma blogg!) av vegansk kost och matlagning. Jag lagar alltmer vegansk mat, och jag tycker det är underbart gott!! Jag har även börjat byta ut mejeriprodukter mot plantbaserade alternativ. Är sedan ett år tillbaka nästan fullt vegetarian (äter fisk/ skaldjur ibland) och har aldrig riktigt tyckt om kött, kyckling, ägg osv. Skulle så gärna vilja go vegan, men jag är väldigt smal naturligt, har alltid gått lättare ner än upp ( är inte ätstörd alls, har väldigt hög metabolism!) . Jag är rädd att vegansk kost kommer göra mig ännu smalare. När jag talade om för en läkare att jag blivit vegetarian, påstod hon att det inte var optimalt för mig, p gr av min ‘undervikt’. Veganskt var det inte ens fråga om… Jag är även rädd för all den kritik jag kommer att få ta som vegan, från familj, vänner etc som är oförstående och övertygade att animalisk föda ‘är vad som behövs för att lägga lite kött på benen’… Men som jag har förstått ska det väll inte alls vara så? Jag vill bli vegan, för djuren, miljön och min egna hälsa. Går man lätt ned i vikt som vegan? Eller kan det rentav hjälpa mig att gå upp i vikt?
  Kram och tack för en underbar blogg + ytkanal!!

 5. Hej!
  Tack för en super bra blogg! Blir verkligen inspirerad till att fortsätta leva hälsosamt!
  En fråga jag tar msm, b12, chlorella, d-vitamin, zink och lactovitalis pro, det mesta köpt på welloteket! 🙂 tänkte på om man kan ta allt tillsammans eller om man ska ta något på egen hand eller inte ihop med annat för att det får minskad effekt eller liknande? På morgonen tar jag nu MSM, b12, zink, lactovitalis pro och chlorella och på kvällen d-vitamin och chlorella. Har även varit hos en homeopat precis och fått ett homeopatiskt läkemedel som jag ska ta precis vid uppvaknandet och vänta lite med kosttillskott. Har även astmamediciner som jag tar morgon och kväll innovair och alvesco kan sådana mediciner påverka effekten av naturläkemedel/kosttillskott och hur lång tid ska man vänta mellan isåfall? 🙂

 6. Hej fina du! Jag har precis ljusat upp mitt hår och undrar om du har nå tips på hur man tar hand om blont hår? Ditt hår har sån perfekt nyans och du har aldrig nå gula toner, vilket är så lätt att få när man blonderat håret! Har du några tips? Kramis!

 7. Hej! Jag är 15 år och väger 70kg.. Jag är stolt över min vikt för jag vet att det består mkt av muskler. Jag tränar nämligen varje dag. Jag går i gymnastik och triathlon och rör därför på mig mkt och ofta. Jag har dock problem med min mage. Jag går på toa bara typ var tredje dag och det är inte för att jag inte vill. Jag har bara så dålig matsmältning att jag aldrig blir toanödig.. Min mage brukar alltid svullna upp och göra ont efter att jag har ätit.. Hjälp!

  1. och alltså, förkylningar orsakas av virus, inte bakterier, så jag förstår inte hur du tänker att kolloidalt silver skulle hjälpa mot det?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar