Annons
Annons


ÄR VANILJKESELLA TILLÅTET I LCHF?


Svar på kommentar…

Hej Ida! Återigen har du inspirerat mig, helt utan att jag tänkt på det. Dricker ju inte alkohol, vilket är ett självklart val för mig. MEN! En dag vaknade jag upp och slutade röka (en hel månad nu, har inte ens sug!). Helt plötsligt orkade jag jogga 5 km (vad hände där?!) och i helgen bestämde jag mig för att köra på LCHF! Min fråga till dig är nu: kan man äta kvarg med vaniljsmak på den dieten? Är ju socker i? Och, finns det något generellt du kan tipsa om som man ska tänka på som nybörjare? :)

Annons

Tack för en fantastisk blogg!! :)

SVAR: Tack så mycket för din kommentar. Jätte roligt att höra och mycket bra och klokt val av dig att sluta röka! 🙂

Angående Vaniljkesellan så är den tyvärr inte LCHF-vänlig. Näringsinnehållet ser ut så här:

Näringsvärde per 100 g

Energivärde 700 kJ/ 160 kcal
Protein 7,5 g
Kolhydrat 16 g
Fett 7,5 g


En bra regel att hålla sig till i LCHF är att inte äta något som innehåller mer än 5 g kolhydrater / 100 g. Vaniljkesellan innehåller hela 16 g kolhydrater / 100 g och om man äter en hel burk blir det då 40 g kolhydrater. Äter man enligt LCHF så ska man i alla fall försöka hålla sig under 20 g om dagen.

Jag skulle rekommendera att äta tex. turkiskyoghurt med hallon och blåbär istället 🙂

Här kommer lite regler:
Håll dig borta från pasta, potatis, ris, bröd, knäckebröd, frukostflingor, ovanjordgrönsaker, havregryn, mjöl, knäckebröd, frukt…
Ät måttliga mängder av bär, mjölkprodukter, nötter…
Ät gärna ägg, ost, smör, avokado, grädde, fisk, kött, fågel, broccoli, blomkål, sallad, creme fraiche…

Lycka till! Kram Ida
2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar