Annons
Annons


ÄR GREENS BRA?


chlorella-ida-wargquestion-answer

Hej Ida! Har du någon åstikt om spirulina och vetegräs? Det känns som att var och varannan skriver om det och äter det, men har inte sett det här hos dig (??). Är det bluff och båg eller finns det något bra med det? Varför/varför inte? Kramar 

Annons

SVAR: Hej! Nej alla greens är bra men min favorit är chlorella och den äter jag dagligen. Vetegräs tål jag inte riktigt så kan inte så mycket om det och använder det ej men har nu även börjat med lite Spirulina och gillar det. Både Chlorella och Spirulina är alger som är fullproppade med näring, vitaminer, mineraler, aminosyror mm som är galet bra för kroppen. Det är också bra eftersom det hjälper kroppen att rensa ut gifter mm. MEN det är viktigt här att välja bra alger då många kan hålla låg kvalité. Själv äter jag Holistics Chlorella som jag är säker på håller bästa kvalité.

”Holistics Chlorella odlas i dammar i Japan, torkas och pressas till tabletter utan tillsatser. Cellväggarna krossas med en skonsam metod för att bevara alla näringsämnen. Chlorella Yaeyama Premium Quality anses vara den renaste i världen och är godkänd av det japanska hälsoministeriet.”

 

20 kommentarer till “ÄR GREENS BRA?”

 1. Man ska vara lite försiktig med tillskott, det är så koncentrerat att äter man det varje dag kan det göra mer skada än nytta och det vet man oftast inte förrän skadan är skedd. Man kan t.ex riskera att få leverskador av vissa greenspulver. Vanlig mat går det i princip inte att få i sig i skadliga mängder på det sättet.

  1. ja men det är om man går ut för hårt då alger är väldigt utrensande och levern kanske inte orkar med det så man ska alltid trappa upp. Jag mår hur bra som helst av chlorellan och äter 15 tabletter om dagen utan problem och har gjort det länge. Chlorella är ju inte ett tillskott utan ett livsmedel.

 2. Jag vet inte hur det är i Sverige men i Finland står det i chlorella och spirulina burker att man inte borde äta mer än till exempel 1ts eller 5-10 tabletter. Hur ser du de här rekommendationer? Kan man få överdos av vitaminer om man äter för mycket chlorella? Jag har läst att till exempel vitamin A som är fettlöslig kan vara farlig i stora mängder.

  1. Man ska vara försiktig i början då chlorella är väldigt utrensande så börja med en tablett och öka sedan. Chlorella och spirulina är inte tillskott utan det är mat och visst kan man äta för mycket mat men ja ser det som vilet annat livsmedel som heltst. Jag tar 15 tabletter om dagen och mår toppen av det 🙂 Kramis

 3. Ida!! Kan du tipsa om hälsosamma och goda restauranger i Stockholm? Vet att du säkert gjort detta tidigare, men det skulle hjälpa mig då jag ska dit i helgen och skulle gärna vilja testa på nåt nytt! Vet ju att Stockholm har ett stort utbud när det gäller det!:)
  Tack på förhand och för en riktigt bra blogg!
  Kram!

  1. Hej finis! Kul att du ska till Stockholm! Mina favoriter är Matdistriktet, ecosit, yoga yama, koloni, hermans vurma 🙂 Kramis

 4. Hej Ida!
  Jag har läst att Chlorella ofta kan innehålla hög mängd jod.
  Vet du hur det är med Holistics Chlorella?
  Kram!

  1. Ok, men det är ju bra. Vet inte hur det är med den fantiskt, utan bara att den är bra och har bra kvalite 🙂 Kramis

 5. Hej. Jag skulle vilja uppmana folk att läsa på ordentligt innan man köper hem spirulina. Vad jag förstår så är spirulina blågröna alger, alltså cyanobakterier. Cyanobakterier i sig innehåller diverse toxiner som är skadliga för människor varvid många är associerade med neurodegenerative sjukdomar, så som ALS, alzheimer’s etc. Jag jobbar i forskningsvärlden och håller på med ett av dessa toxiner. Så för den som är intresserad kan jag tipsa om att söka på cyanobacteria + toxins i PubMed. In och läs på innan man stoppar i sig skit 🙂

 6. Hej!! Tack för en grym blogg, älskar alla dina tips!
  Har en fråga, kan man blanda massa olika eller bör man hålla sig till en eller få produkter? Tänkte med alla holistic produkter. Många innehåller ju liknande. Köpt msm nu och undrar vilka produkter jag kan använda tillsammans med den. Vill tillägga att jag är vegetarian sedan ett år tillbaka och är då viktigt att få i sig allt så man mår bra 🙂
  Tack!

  1. Hej Emelie! Ja du kan ofta blanda olika men det är onödigt att ta tillskott som innehåller samma. Du kommer långt med chlorella och MSM som är mina favoriter. De kan du kombinera med ex en multivitamin och multimineral. Känner du att du är trött, dålig hy, blir ofta sjuk mm så kan du kolla upp om du har någon brist och sedan efter det kanske börja ta enskilda vitaminer/mineraler. Kramis

 7. Hej! Varför tål du inte vetegräs? Blev lite ställd när jag läste att du inte tål det då jag har haft väldiga (mer än vanligt…) problem med magen de senaste dagarna och det slog mig nu att jag faktiskt börjat med vetegräs-pulver i smoothies för några dagar sedan. Tacksam för svar!

 8. Hej Ida!
  Jag vill börja med att säga att du är en enorm inspirationskälla! Följer dig slaviskt på Youtube och nu har jag börjat smått med morgon yoga och även kommit in på spirulina, msm och chlorella. Har köpt hem alla tre i pulver format men spirulinan köpte jag även i tablett format. Jag vet att man ska börja i liten dos och sen trappa upp men kan jag kombinera alla tre och hur gör jag de på bästa sätt?☺ Vore guld värt om jag kunde få lite tips från dig hur jag kan dra nytta av alla dessa bra produkter som jag har hemma nu.
  Tack för en grym blogg och Youtube kanal ??

  1. Hej Andrea och tack snälla för dina fina ord. Man kan absolut kombinera alla 3 och då ta en liten del av alla kanske 1/2-1tsk och stoppa i smoothien. Men jag skulle rekommendera att börja med en i taget. Börja men spirulina eller chlorella 1krm eller 1 tablett och trappa upp. När du trappat upp och det känns bra kan du trappa upp nästa och sedan blanda dem hur du vill. Jag brukar ta 1tsk korngräs och chlorella på morgonen och sedan ta spirulina på eftermiddagen men som sagt du kan göra hur du vill. Kram Ida

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar