Annons
Annons


ÄR 5:2 DIETEN BRA?


SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej Ida!
Först måste jag säga att du har en grym blogg! Läser den flera gånger om dagen och följer ditt program på 3play! Blir otroligt peppad av dig!

Saken är den att jag är en tjej på sitt 21 år och jag har tränat i ca 1,5 år.

Annons

Kör olika pass i veckan där det innehåller både styrka som tex skivstångintervall och kondition som step och gympa. Har nu även kommit igång så smått med löpning.
För ett gäng veckor sen, möjligen redan månader sen så började jag med 5:2 dieten, hade läst en del om det sen tittade jag på skavlan där ”uppfinnaren” var med! Blev inspirerad och började.
Men just nu känner jag att jag vet inte om det är något jag ska fortsätta med. Känner att jag står still i både träning och mat men vet inte riktigt vad jag ska ändra på. Har en varierad träning och kanske inte fullt så varierad kost. Snälla hjälp mig med tips. Känner att jag verkligen behöver det.

Tack! Kram <3

 SVAR: Hej fina du och tack vad roligt att höra! 🙂 <3 

Jag skulle aldrig rekommendera 5:2 dieten till någon då det inte känns hållbart att svälta sig två dagar i veckan i resten av livet. Jag tror att det här lätt kan bidra till att man hamnar i dåliga tankar angående mat och man får ett osunt förhållande till maten. Tränar du hårt dessutom kan det vara skadligt att träna under dessa fastedagarna.

Många gånger tycker jag också att dessa dieter enbart handlar om att hitta ”genvägar”/”fusk”. Även om man går på någon fasta tycker jag att man ska hålla sig till bra, näringsrik och ren mat och inte använda fastan som någon kompensation för att man resterande tid äter skit.Mitt absolut bästa tips är att hitta just den kosthållningen som passar dig. Ät ren och hälsosam mat och undvik de livsmedel du är överkänslig mot så du håller en god tarmhälsa. 

Gör du det och tränar varierat så kommer du att få bra resultat av din träning och uppnå en hälsosam vikt.

Bra recept hittar du på min blogg HÄR och fler kommer under våren och speciellt när jag snart får tillbaka mitt kök, så håll utkik 🙂

vici8

8 kommentarer | Translate


Annons
Laddar