Annons
Annons


ÄNTLIGEN KAN JAG GÖRA CHINS


IMG_0154.JPGHar sådan träningsvärk i ryggen efter fredagens ryggträning men oj så underbar träningen var då jag fick så sjukt bra kontakt med ryggen! Wohoo. Min utveckling på chinsen går verkligen framåt! I våras kunde jag inte göra en enda chin själv och igår gjorde jag totalt 23st helt själv utan hjälp uppdelat i 10 set.

Annons

Innan har jag endast kört 2:or men igår körde jag 3st 3:or för första gången. Så jäkla nice! En stark rygg är så användbart och så galet snyggt, så vänner glöm inte träna ryggen!

English: My back is so sore after fridays workout and I just love it! I got so good contact with my back muscles and I it´s so fun to feel and see my progression. In may this year I could not do 1 pull-up by myself but yesterday I did 23 pull-ups divided in 10 sets. Wohoo. So nice feeling! A strong back is so useful and so hot, so guys do not forget to strengthen your backs!

Gårdagens träningspass: // Yesterdays workout:

10min crosstrainer warp-up

10 squats 20kg X 2

2 squats 4r5kg X 6

3 pull-ups/chins X 3

2 pull-ups/chins X 7

10/side Rotation Cable cross X 3

Superset: 10 seated rowing + 10 ”jorden runt” (will show the excersise in a post) X 3

10 Lat pulldown supinated grip X 3

10 back extensions X 3

29 kommentarer till “ÄNTLIGEN KAN JAG GÖRA CHINS”

  1. Ja stärk upp med latsdrag, enarms latsdrag, gummibandsövningar innan. Be en kompis att picka/ta på ryggmusklen när du gör chins, då är det lättare att hitta kontakt 🙂 Kramis

 1. Grymt kul att du utvecklats så mycket i chinsen! Jag är i det stadiet att jag inte kan göra en enda, vilket stör mig lite efter att ha styrketränat ordentligt i 1,5 år, men det är väl bara att nöta vidare, skönt att se att man inte är den enda som får kämpa med dem!

  1. Ja jag vet känslan då jag varit där. Man måse bara ta sig över tröskeln och klara 1 egen. Det som hjälpte mig mest var att stärka upp ryggen med rehabövningar och mycket ensidesövningar för att hitta kontakten. Så skippade chinsen i 6 mån och ägnade min enbart att stärka upp och sedan kunde jag helt plötsligt göra 1 🙂

 2. Hej Ida! Du skriver att du gör puss-ups/chins, menar du då att du först gör tre pull-ups och sedan ändrar du greppet och gör 3 chics? Eller menar du att pull-ups och chics är samma sak? 🙂

  Annars – GRMT bra jobbat! Mitt mål är också att träna upp ryggen och klara chins för det är så coolt, haha 😀

  1. Hej igen, ber så mycket om ursäkt för alla stavfel, autocorrecten gick igång 😛 Menar såklart PULL-UPS och CHINS 😀

  2. Jag menar att jag gör chins. På engelska kallas chins för pull-ups oftast. Lite rörigt men jag körde endast bredare chins 🙂

   1. Jag är med 🙂 Jag hade för mig att pull-ups är greppet där du vrider händerna mot dig så att du jobbar mer med biceps. Vet du vad man kallar det? 😀
    Jag frågor som flera andra här också, kan du inte filma några ryggövningar? 🙂

    Ha en toppenkväll, jag ska precis kila till gymmet och prova ett av dina ben/rumppass ;D

 3. Jag har länge försökt träna upp så jag klarar chins men det fungerar inte. Hur gjorde du? Hur la du upp det?

  Tack för underbart fin inspiration!

 4. Har du några tips på övningar för en bättre hållning? Jag har nämnligen framåtroterade axlar och svankar ganska mycket..

   1. Åhh du förstår inte hur glad jag blev nu 😀 Min hållning har i flera år gjort mig ganska osäker men jag har bara ignorerat problemet.. Men nu känner jag att det faktiskt är dags att ta tag i saken!

 5. Åå kan du inte visa övningarna? Kör aldrig rygg för jag tidigare inte fokuserat på det men vill verkligen börja köra nu! Har ingen koll på övningar .. :S grym inspoblogg btw!

 6. Sjukt bra ju!! Hur har du tränat upp dina ryggmuskler för att kunna göra chins? Jag har såå svårt för att få kontakt med ryggen, har typ inga muskler alls där vid skulderbladen.. 🙁 Alltså verkligen inga muskler alls och mina armmusklerna tar över snabbt om jag tränar rygg… Hur kan man börja träna om man är riktigt klen i ryggen? 🙂

 7. Grattis! 😀 Så härligt när man når sina mål! 🙂 Själv har jag inte kunnat träna någonting de senaste veckorna, har varit sjuk i över tre veckor nu! 🙁

 8. Hej världens bästa Ida 😀

  Undrar som dom ovan om du inte kan lägga ut en video på de övningarna som hjälpt dig att göra chins? För jag är med i de stadiet att jag inte kan göra en enda och jag tränar ändå rygg 1 ggr/vecka.. Hur ofta tränade du ryggen? 🙂

  Stor mega kram! 😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar