Annons
Annons


ÄNNU MERA STRETCH NÅGON?


Kul att så många vill vara med och stretcha! Det är faktiskt väldigt skönt och bra för kroppen då man rensar ut, får igång blodcirkulationen och förbättrar återhämtningen. Sedan är det också väldigt viktigt att ha bra rörlighet i rumpa, höftböjare och baksidor för att förhindra ryggproblem i framtiden och för att förminska skaderisken i tex gymträningen.

Annons

Hur många var det som stretchade igår? Utmanare er ytterligare med att stretcha 30 minuter minst 3 gånger till denna vecka. Vilka är på det?

Min fina stretchteknik igår 😀

10 kommentarer till “ÄNNU MERA STRETCH NÅGON?”

 1. jag är lätt på den utmaningen! Behöver evrkligen stretcha mer! Superkul när du har utmaningar! Mer sådana!!!

 2. Hej!

  Jag är en tjej på 20 år som nu ska börja på Diambra i Stockholm till hösten. Jag har gått upp ca 7 kg under semestern då jag varit utomlands (ingen träning)  och den onödiga vikten hindrar verkligen min dans.”ha-ha” Annars är jag en riktigt träningsnarkoman men nu under sommaren har det blivit  ca  3 pass i veckan då jobbet kommit ivägen. Hur gör jag lättast för att komma tillbaka till min dansform ?  Sen under året på Diambra. Har du tips på träning utöver dansen, måltider så jag orkar dagen?

  Tack för en grym blogg!

  Kram Alina

 3. jag stretchade jätte bra när jag tränade på friskis & svettis, gick på gympa passer då.  men inte längre haha.
  jag har börjat med 1 h power walk nu varenda dag och hoppar hopprep i 30 min varannan dag med intervaller såklart.
  Stretchade lite igår men borde göra det mer då, har värsta träningsvärk i vaderna och låren. men gillar känslan dock.

 4. Alina som ska börja Diambra i höst, har du facebook? Låter helt stalkigt men jag gick Diambra förra året och funderar ev på att fortsätta även i år… Vore trevligt att få kontakt med en av de nya 🙂

  Ida, du anar inte hur länge jag har försökt att komma in i en bra stretchrutin. Önskar att det fanns ett program som man kunde köra varje dag. Helst ska man ju vara 2 när man stretchar också för att få maximalt ur det. Det är lätt att säga ”stretcha 30 min.” men man ska vara effektiv och så finns det så mycket olika som sägs om hur varm man behöver vara för att göra det. Du som har dansat och gör lite fortfarande vet hur viktigt det är att vara ”vig” inom dansvärlden. Kan du möjligen skriva upp ett program med övningar framför allt för höftböjar, insida lår, rumpa…?  

  Jag är på utmaningen btw 🙂

  Tack för en grym blogg!
  Kram/ Rakhi

  1. det är ju såklart jätteviktigt att vara vig OCH stark inom dansvärlden, herregud de fattar man väl 😛 skaderisken ökar ju mkt när du e så stel o svag!

   1. Ja det har du rätt i. Kan inte minnas att jag skrivit att det inte är viktigt med en kombination av båda. En mentor till mig påstår att man är som allra mest vig när man är jämnt stark över hela kroppen, balans. Det tror jag helt och hållet på och det är även det jag strävar efter i min träning 🙂 

    1.  Haha jag kan inte minnas att jag skrivit att du skrivit det 🙂 det tror jag på oxå, samtidigt som massa styrketräning även kan göra en stel – beroende på hur man tränar och om/hur man stretchar.
     Jag skulle vilja ha tips om bra kallstretchar för dansare! Förut satte jag mej i spagat mellan två stolar -typ den nivån men efter att ha strckt mig vid ett annat tillfälle (dåligt uppvärmd innan klass med vikarie) så har jag blivit jätterädd för att stretcha , rädd att stäcka mej alltså. SÅ snälla ida hjälp 😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar