Annons
Annons


ÄLSKA DIG SJÄLV


SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej!
IDA , JAG BEHÖVER DIN HJÄLP! Jag är 14 år gammal och har ett problem , jag mår så otroligt dåligt p.g.a. min vikt , Jag är extremt tjock om man jämför med alla mina jämnåriga kompisar. jag är 164 cm lång och väger ca.

Annons

54-55 kg. Jag tränar 9-11 ggr i veckan var av 2 ggr är skolidrotten och resten är styrketräning hemma (styrkepass med kroppsvikt som motstånd) jag får extremt dåligt samvete om jag skippar ett träningspass eller äter något onyttig. jag har försökt att äta nyttigt och äter aldrig(extremt sällan) chips , godis , läsk ,och ljust bröd. jag äter heller inte smör och dricker bara lättmjölk och lättyoghurt. för några månader sedan vägde jag 56 kg så jag har alltså gått ner en del men har oxå en lång bit kvar till min mål vikt som är 50 kg.
hur ska jag äta och träna för att bli smal?
Är otroligt tacksam för svar

SVAR: Hej fina du och vad ont det gör i mig att läsa din kommentar! Jag har en fråga till dig… Tycker du att jag är extremt tjock? Det är nämligen så att jag väger mer än dig och är ungefär lika lång. Så i sådana fall måste jag vara väldigt extremt tjock?

Men jag ska tala om för dig att jag är inte extremt tjock och det är absolut inte du heller! Vem har satt sådana dumma tankar i huvudet på dig? Bort med dem och boosta dig själv med bra tankar istället! Du är 14 år gammal och växer fortfarande och att hålla på att mixtra med maten som du gör är farligt och kan skada dig för livet och det vill du inte. Att träna så mycket som du gör krävs massa mat för att bygga upp kroppen. Det låter som att du har hamnat i dåliga tankar och jag rekommenderar dig verkligen att söka hjälp. Prata med skolsyster och dina föräldrar och berätta. Att hålla på att sträva efter osunda ideal är helt slöseri med viktig tid. Tänk vad mycket annat härligt det finns i livet som du kan lägga din energi på istället!

Jag vet att du absolut inte är ensam i med de här tankarna då jag dagligen får mail från unga tjejer med samma problem. Så till alla er vill jag bara säga att börja jobba med er självkänsla varje dag. Säg minst 3  bra saker om er själva varje dag och låt ingen annan trycka ner er för det har de ingen rätt till! Säger någon något dumt om ert utseende så är det antagligen för att de är avundsjuka eller för att de själva har dålig självkänsla och mår bättre av att trycka ner andra. Lyssna inte på det utan omge er istället med personer som ger positiv energi för det gör livet så mycket roligare! 🙂

Dela gärna med er av era bästa tips för en bättre självkänsla och är det någon som vet en bra klinik eller ställen att vända sig till om man vill ha hjälp med en ätstörning så snälla dela med er i kommentarsfältet nedan?

love yourself

22 kommentarer | Translate


Annons
Laddar