Annons
Annons


ALLTID HUNGRIG, ÄR DET NÅGOT FEL PÅ MIG?


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

(Adlinks)
Träningstopp här! // Tights här!

FRÅGA: Hej Ida! Jag är en 19-årig tjej som den senaste månaden börjat träna 4-5 ggr/vecka. Tränar framförallt spinning och en del styrka. Jag har problem med maten, vet inte vad eller hur jag ska äta för att inte vara konstant hungrig. Redan innan jag tränade lika mycket som jag gör nu åt jag runt 2500kcal. Nu äter jag säkerligen tusen till, MEN är fortfarande hungrig? En frukost kan exempelvis vara havregrynsgröt (på 2,5dl havregryn) med banan, frön och nötter, bär, jordnötssmör och havremjölk. Jag blir mätt för stunden, men efter 1,5h är jag extremt hungrig igen. Vad är det för fel på mig haha? Kram!

Annons

SVAR: Hej fina du! Jag kan bara säga att jag är exakt lika dan  och har alltid varit. Jag tror bara att vissa människor kräver mer energi än andra. När jag tränade som mest åt jag nog upp emot 4000kcal/dag och vaknade ändå hungrig mitt i natten. För er som  tänker ”Hon får skylla sig själv då hon är vegan”. Nej på denna tiden åt jag inte en vegansk kost utan åt mycket kött, ägg och mjölkprodukter. Det behöver absolut inte vara något fel på dig utan som en indisk läkare sa till mig så är god aptit ett friskhetstecken.

Ät så mycket som du behöver och njut av både träning och kost istället. Vad jag gjorde när jag tränade mycket var att lägga in mer fett i kosten då det är mycket kalorier på liten yta + att jag la till endel proteinpulver då det är lätt att få ner. Jag personligen kan tycka att det känns jobbigt att äta med andra ibland då folk alltid kommenterar storleken på portionen, men då gäller det bara att tänka på att vi alla är olika och behöver olika mycket energi. Känner du att det går helt överstyr och att du tappar i vikt så kan det vara en bra ide att gå till läkaren och kolla sköldkörtelnivåerna. Kan ju vara så att du har en överproduktion.

Hoppas du fick lite pepp och vill bara säga igen att det absolut inte behöver vara något fel utan snarare tvärt om. Du gör åt mycket energi och behöver stoppa in mycket energi. En bil som går långt behöver mer bensin än en bil som står stilla, så är det bara.

Kram Ida

7 kommentarer | Translate


Annons
Laddar