Annons
Annons


ACAI BOWL – RECEPT


acai bowlacai bowlacai bowl

Acai bowl är bästa frukosten eller mellanmålet och är proppfullt med näring och energi. Har ni inte testat måste ni testa receptet nedan.

God morgon mina kära hjärtan! Som många av er vet så är jag ett stort fan av Acai och Acai Bowls. Mums säger jag bara! Här kommer ett recept på en dunder bowl som är fylld med massa näring och energi. Passar lika bra att äta innan träning, som frukost eller mellis!

RECEPT ACAI BOWL

Ingredienser:
• 1 msk Macacos Acai
• 1 tsk Macacos Acerola
• 1 krm Macacos Guarana
• 1 fryst banan
• 2 dl blåbär
• En skvätt mandelmjölk

Annons

Mixa allt till en krämig smoothie och toppa med gojibär, kokos, pumpafrön och valfria puffar/gryn.

(Inlägg i samarbete med Macacos)

30 kommentarer till “ACAI BOWL – RECEPT”

 1. Hej Ida!
  Tack för alla grymma recept du delar med dig av! Undrar bara om du skulle kunna lägga upp recept på vegopizza som du nämnde i en vlogg att du skulle göra? Kram

  1. Tack snälla! Jag tror jag har lagt ut det om du söker på pizza i sökfältet på bloggen. Sedan så ska jag försöka mig på ett nytt recept inom kort så håll utkik. Kramis

 2. Hej Ida! Jag undrar vad du har för åsikt om proteinpulver och aminosyror? Jag använder det ibland men brukar då köpa proteinpulver som är gjord på ärtor/havre (då jag är känslig mot vassle) och även aminosyror från samma märke (betteryou) som bara innehåller naturlig smaksättning och inga farliga sötningsmedel. Dock fick jag höra idag av min naturkunskapslärare (som är utbildad inom bl.a molekylärbiologi) att alla sorts tillskott bara är bullshit. Alltså allt från att äta tillskott av omega 3 eller d-vitamin, till att dricka proteinpulver och aminosyror. Tydligen så kan inte ens kroppen ta upp dom framställda ämnen som finns i t.ex aminosyror utan du kissar bara ut det. Så egentligen slänger du bara pengarna i sjön och dessutom kan du få njurproblem senare i livet. Vad anser du om detta? Jag tycker ju att det är smidigt att kunna dricka en proteinshake och jag tycker även att jag märker skillnad när jag dricker aminosyror vid träning. Jag vet att man lika gärna kan ta en banan eller dricka en kopp kaffe innan men det blir liksom inte samma sak..

  1. Hej Sofia och bra fråga! Jag anser att han har fel. Absolut är det säkert så i många fall om man väljer fel protein men tar du ett naturligt protein som ex hampa och ris så är det vanlig mat och det kan man ju ta upp. Chlorella och spirulina är också vanlig mat och detsamma gäller vitaminerna. Sedan kan du även lyssna på din kropp. Blur du mätt av proteinpulvret? Känner du att musklerna återhämtar sig? Blir du mindre sjuk och känner dig piggare av vitaminerna? Det bli i alla fall jag. Men som sagt så finns det många märken som har stoppat ner massa onaturligt i både protein och vitaminer och det skulle jag rekommendera att undvika. Kram Ida

 3. Hej Ida!

  Jag tycker om din hemsida jättemycket 🙂 <3

  Men det var en liten sak jag blev lite provicerad över. "Gå ner i vikt paketet". Jag trodde inte du förespråkade om att gå ner i vikt, utan att vara hälsosam 🙂

  Bra paket, men borde byta namn till något annat!

  1. Hej Mikaela och tack snälla! Jo jag förespråkar alltid hälsa, men för många är det att gå ner i vikt så ett sådant paket måste finnas med. Kramis

   1. Fast hur många har egentligen ett ”gå upp i vikt”-paket? Nja… inte många. Men Welloteket/Ida har det 🙂

 4. Acai är ju så gott! Kunde lätt äta det frukost, lunch, middag, kväll 😉 Borde verkligen passa på att shoppa loss på Welloteket nu (Boostpaketet), så bra erbjudande!

  Kraam!

 5. Hej fina Ida! Älskar din blogg och även din instagram! Det är så att jag har en fråga. Jag vill jätte gärna va nöjd med min kropp. Jag tränar mycket handboll och blir bara större och större. Vill verkligen vara stark men jag hade väl en grund innan jag började träna (ganska mycket fett) och detta har bara byggts på, så även om jag kanske är en aning starkare så har jag ändå mycket fett kvar och vill ju inte bli stor och biffig. Vill ju vara vältränad fast mer slimmad kropp så jag slipper känna att jag är en muskelknutte.. Har du något tips på vad jag ska äta mer/mindre av, hur jag ska träna mer specifikt när jag tränar på gymmet? Har dessutom ett enormt sötsug som jag verkligen försöker stå emot men det är inte alltid så lätt. Har du något tips på hur man övar sin självkontroll, eller vad man kan ersätta chokladen med (älskar verkligen choklad). Ytterst tacksam för svar!! Kram

  1. Hej Alicia och tack för din kommentar vad glad jag blir! <3
   Som du skriver så är det just sötsuget jag skulle rekommendera att bli av med. Försök att undvika snabba kolhydrater och socker fört och främst och ät bra kolhydrater som rotfrukter, grönsaker, frukt, ris, gryn mm + proteiner och bra fetter som ex kokosolja, avokado, olivolja, nötter, fröer. Kramis

 6. Jag gjorde min första smoothiebowl så sent som för två veckor sedan, och VA vad jag har missat! Jag gjorde en med mango, avocado, citronjuice och moringpulver och GUD så gott det blev! Kommer göra en acainbowl snart och testa med =) En helt ny värld för mig!

 7. Acai har jag går mig finns i både frysta ”block” och i pulver , har jag fel eller ? Om inte vad är skillnaden på dom ? 🙂

  1. Ja det stämmer! Frysta block är färska bär och pulvret är frystorkat men det ska inte skilja så mycket på näringsvärdena. 🙂

    1. Nu säljer vi bara pulver då det inte finns något bra sätt att frakta frysta saker än, men om och så snart det kommer så tar vi in även fryst. Jag använder båda 🙂 <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar