Annons
Annons


MISOSOPPA MED KELPNUDLAR & TOFU – RECEPT


God morgon älsklingar! Alltså denna jetlag gör mig tokig. När jag går och lägger mig vid 22.30 så tror min kropp att jag tar en powernap så jag vaknar efter 2 timmar och kan inte somna om. Så har det varit 2 dagar i sräck nu så hoppas få sova inatt. Men men struntsamma, jag mår bra ändå.

Annons

I måndags gjorde jag en supergod vegansk misosoppa med grönsaker, kelpnudlar och tofu till mig och Alex. Det var så himla gott! Jag beställde för första gången en matkasse (vegansk) med ekologiska grejer i och fick med detta recept. Så himla gott, ni måste testa!

INGREDIENSER:
2/3 paket silkestofu
1 paket shitakii svamp
1 paket kelp nudlar
1/2 broccoli
1 stor morot
1 liten purjolök
1 litet paket miso
lite olivolja
salt, peppar

Annons

GÖR SÅ HÄR: Hacka broccoli, morot, svamp och purjolök. Fräs svampen i olja i en kastrull i några minuter. Häll sedan ner purjolöken, morot och broccoli och stek på svag värme några min. Häll sedan på 7 dl vatten och låt koka i 6 min.

Blanda ihop påsen med miso med 1 dl kokande vatten. Häll sedan ner misoblandningen i soppan + krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från nudlarna och lägg ner i soppan. Värm den igen om så behövs. Lägg ner tofu i 2 skålar och häll över soppan. Toppa med lite purjolök.

Superlätt och gott var det! Nej nu blir det te innan jag ska iväg på möten och sedan möta upp fina Therese Lindgren då vi ska testa en spännande grej. Ha en fin dag! Puss, I

(0)

Kommentarer till “MISOSOPPA MED KELPNUDLAR & TOFU – RECEPT”

  1. Hej Ida! Jag läser din blogg dagligen & tycker det är väldigt bra inspiration. Men jag har en liten fråga på vad du skulle kunna rekommendera.
    Jag har gått upp lite i vikt, alltså inte mycket jag är ganska smal av mig men om jag jämför med från förra året så var jag smalare & hade magrutor. Nu har dock magrutorna försvunnit då jag började äta väldigt onyttig mat & ätit chips också (väldigt mycket) vilket har gjort att jag gått upp kanske 5-10 kilo. Jag skulle allafall börja bli nyttig igen men tycker det är svårt att veta vad jag ska äta, vad jag ska utesluta, hur jag ska göra i början & vad jag ska tänka på. Har läst lite på din blogg men vill ha lite mer svar & hjälp då jag skulle vilja nå mitt mål igen & komma i form. Så vad är ditt råd?
    Kram Johanna!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar