Annons
Annons


5 TRÄNINGSMYTER & MINA BÄSTA MOTIVATIONSTIPS


 Igår var jag med i en artikel på Expressen både på en helsida i tidningen och på webben där jag kommenterade 5 träningsmyter. Superfin artikel men inte riktigt mina ord på alla ställen 😀 haha.

– Jag har aldrig sagt att man ska stretcha innan träning utan bara att stretching är nödvändigt för de som är stela så man kan utföra alla övningar i gymmet på ett korrekt sätt utan att skada sig.

– Sedan har jag heller aldrig sagt att man förbränner procentuellt mest av högintensiv träning utan att man procentuellt bränner mer fett jämfört med kolhydrater vid lågintensiv träning, men att om man orkar köra högintensiv träning lika länge som lågintensiv träning så kommer man bränna mer fett. Lite invecklat det där.

–  Det där med att äta direkt efter träning tycker jag har blivit lite av en hets och man behöver inte skynda sig att hälla i sig proteinshake och banan direkt efter träning om man inte är elitidrottare och ska träna ett pass samma dag eller dagen efter. Gillar man att äta direkt efter så absolut, men man behöver inte. Duscha, åk hem och ät i lugn och ro.

Men superfin artikel och mina 5 bästa tips på hur man hittar motivation att komma igång med träningen 🙂

Läs artikeln på Expressen HÄR!

Article in swedish. 

expressen träningsmyter

Annons

10 kommentarer till “5 TRÄNINGSMYTER & MINA BÄSTA MOTIVATIONSTIPS”

 1. Ida!
  Jag har kommit igång med både träning och matvanorna och allt känns väldigt bra. Igår gick jag och blev jättesjuk och fick helt enkelt ställa in gårdagens och hela helgens planerade träning – såklart!
  Det jag undrar är vad jag kan göra medan jag är sjuk för att inte tappa det helt? Just nu ligger jag i sängen och kämpar emot impulsen för att dra på mig mjukisbyxorna, lunka iväg till affären och köpa med mig hela glassdisken hem haha…

  1. Haha jag försåt. Det absolut bästa du kan göra när du är sjuk är att vila, dricka massa vatten och äte bra mat så du blir helt frisk. Träna inte när du är sjuk för då kommer det bara ta längre tid innan du blir frisk och kan träna på riktigt igen. Krya på dig <3

 2. Hej Ida!
  Jag undrar över det här med kalorimätarna på gymmet, i tex löpbandet, hur mycket fel kan dom visa?

  Idag tex så körde jag intervaller i 30 min och brände enligt löpbandet 303 kcal, jag är 1.75 och väger 58 kg, kan det stämma då eller bör jag dra bort/lägga till?

  1. De kan visa hur mycket fel som helst. Antalet kalorier man bränner bestäms av hur jobbigt du tycker att det är, vikt, osv. Jag tycker du ska ta bort fokusen just på kalorier. Springer du tuffa intervaller eller kör styrketräning kommer du även att öka din förbränning efter passet så träna och ät rätt, utmana din kropp och ät rätt så kommer du få resultat. 🙂

 3. Hej Ida.
  Jag och sambon diskuterar myten kalorimätare. Kan du utveckla din förklaring? Om en tränad och en otränad person utför samma träningspass, t.ex. 30 minuter på samma hastighet på löpbandet, förbränner den tränade personen mer kalorier än den otränade? Vi är oense här hemma! 🙂

  1. Hej! Jag drog hela den historian för journalisten också men den kom ej med 😀 haha. Det är självklart olika men om båda springer i samma tempo så är det mycket troligt att den otränade kommer bränna mer kalorier 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar