Annons
Annons


CHIAPUDDING – RECEPT


20140711-091406-33246155.jpg20140711-091409-33249008.jpg20140711-091407-33247720.jpgÄter chiapudding till frulle idag. Har blivit helt förälskad i denna underbara lilla pudding som inte bara är lätt att göra och supergod utan också supernyttig! 2teskedar Chiafrön innehåller mer omega 3 än en laxfilé och dessutom är de fulla med bra proteiner och fibrer. Idag äter jag min pudding med hemmagjord jordgubbssylt <–LÄNK.

Viktigt att välja ekologiska chiafrön. Jag använder DESSA<–LÄNK och eftersom man bara använder 2 matskedar åt gången så racker burken väldigt länge.

I had chiapudding for breakfast today. So tasty, healthy and easy to do.

RECEPT CHIAPUDDING

2 matskedar ekologiska Chiafrön <–LÄNK // 2 tbsp organic Chia seeds <– LINK

1 dl kokosmjölk // 1 dl coconut milk

havssalt, kanel, vaniljpulver // sea salt, cinnamon, vanilla extract

Gör så här: Lägg chiafröna i en glasburk och häll på kokosmjölken och krydda med önskad mängd havssalt, kanel och vaniljpulver. Rör om och sätt på locket och ställ in burken i kylskåpet över natten. Jag brukar se till att röra om en gång innan jag äter. 

Put chia seeds in a glass jar and pour in the coconut milk and season with desire amount cinnamon, sea salt and vanilla extract. Stir and put the lid on and put it in the refrigerator over night. I ate mine with homemade strawberry jam.

Annons
(0)

11 kommentarer till “CHIAPUDDING – RECEPT”

  1. Hej Ida!
    Kan man använda vatten istället för kokosmjölk?
    Tack för en underbar o inspirerande blogg 🙂

  2. Mina chia frön suger inte åt sig mjölken utan flyter bara runt på mjölken, vad gör jag för fel? Det blir liksom ingen pudding av det

    1. Okej vad konstigt. Hur länge låter du dem stå? Över natten? Kan ju bero på chiafröna. Testa köp en annan sort. Kramis

  3. Jag brukar använda mandelmjölk och får alltid den perfekta/rätta konsistensen, men när jag testade med kokosmjölk blev den helt fel, inte alls sådär härligt geggig som den ska bli! Kan ju ha varit fel på kokosmjölken men jag använde den ”klassiska” kokosmjölken på burk. Vad använder du för någon? Kram!

    1. Okej ja mandelmjölk använde jag går, blir kalas 🙂 Jag använde kokosmjölk på flaska. Den på burk kanske är för tjock så man behöver mer av dem för att fröna ska suga upp den. Kramis

  4. Jag har också för att få till den rätta konsistensen. Blandade ihop mandelmjök med chiafrönen och vaniljpulver igår men idag när jag skulle ta ur den från kylen var den inte stel utan rinnig.. Jag la ner det i ett glas bara och satte in?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar