Annons
Annons


2 BRA ÖVNINGAR DU KAN GÖRA MED CABLE CROSS


God morgon älsklingar! Har inte hunnit fota några gif-pass än så tänkte här tipsa om 2 övningar jag kört med min PT. Det är 2 riktigt bra övningar och båda funkar även för gravida. Älskar verkligen Cable cross maskinen och skulle kunna köra ett helt pass i den. Tycker alltid man får så bra kontakt!

Annons

Den första är en rodd och är grymt bra för att hitta kontakt med ryggen. Stå höftbredd med lite lätt böjda ben och rulla bak axlarna. Släpp sedan fram axlarna, dra ben dem med en skulderrrörelse och börja sedan böja armarna med armbågarna rakt ut. Det här ska kännas i övre ryggen. Vi körde 10 X 3.

Här är en av mina favoritövningar sedan länge, ”marklyft” i Cable cross. Så bra för att aktivera baksida och säte. Stå höftbrett, rulla tillbaka axlarna och ha lite lätt böjda knän. Fäll sedan frammåt (låt armarna vara raka) och resa dig sedan rakt upp genom att aktivera baksida lår och rumpa. Knip gärna några sekunder på toppen. Brukar köra 12 X 3 på denna.

Hoppas ni fick lite träningsinspo. Puss, I

3 kommentarer till “2 BRA ÖVNINGAR DU KAN GÖRA MED CABLE CROSS”

  1. Jättebra övningar :).

  2. Hejsan! Måste bara säga att du är så fin som gravid!
    Jag undrar om du skulle kunna göra någon video någon gång där fokus ligger på övningar som inte belastar ställen som lätt slits/skadas på gym? Förstår ju att jag säkert gjort övningarna fel från början eftersom jag fått ont, men det är tråkigt att inte kunna träna när en muskel måste vila. Jag har fått problem med min ena axel och får ont i de flesta bröst-övningarna. Kör cardio typ varje dag pga det samt en del bål-övningar men vill väldigt gärna behålla min styrka i armar men då blir det svårt att träna dem utan att belasta axlar för mycket!
    Tack för din fina blogg! Även vi 40+are gillar dina fina inlägg!
    Kram Johanna

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar