God morgon vänner! När jag var hemma i Åmål i helgen så slängde jag ihop dessa veganska våfflor till fika en dag och de blev så himla goda. Utgick från detta recept men dubblade det och då blev det ca 7-8 våfflor. Gick hem hos hela familjen. Dock så föredrar jag glutenfria så när jag kommer hem sedan så måste jag testa med något glutenfri mjölmix. Tror det skulle passa bra att blanda ris-, bovete och havremjöl. Om någon testar det får ni gärna berätta hur det blev? 🙂
(Länkarna nedan är reklamlänkar till min webbshop Welloteket.se)
RECEPT VEGANSKA VÅFFLOR (7-8ST)
1 dl smält kokosolja
4 dl havremjölk
1 dl vatten
4 dl vetemjöl (ska testa byta ut det till glutenfritt mjöl nästa gång)
2 msk socker (ska köra kokossocker eller yaconsirap hemma)
2 tsk bakpulver
några nypor salt
GÖR SÅ HÄR: Blanda alla ingredienser och vispa ihop så inga klumparna försvinner. Låt sedan stå i minst 10 min och stek sedan i våffeljärn. Vi serverade med värma bär och vispad sojagrädde. MUMS!
LÄS OCKSÅ:
– Vegansk köttfärssås
– Chiapudding med Maca
Jag vill gärna ha receptet när du gör glutenfia sen👍
Jag vill gärna ha receptet på glutenfria sen👍😀
Som glutenintolerant måste jag rekomendera majsmjöl för att få riktigt frasiga våfflor! 🙂